Srebrenica: Jedno lice uhapšeno zbog fizičkog napada na policajce

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica 28.08.2018. godine oko 11.30 časova, na osnovu raspisane centralne potjernice, lišili su slobode lice M.S. (1961) iz Srebrenice, koje je prilikom lišenja slobode fizički napalo policijske službenike.

Naime, obavljajući poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, policijski službenici su u ulici Maršala Tita, opština Srebrenica, identifikovali lice M.S. iz Srebrenice, za kojim je raspisana centralna potjernica Osnovnog suda Srebrenica, zbog izvršenih krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Prilikom lišenja slobode M.S. se oglušio o izdato naređenje i tom prilikom fizički napao policijske službenike, nanijevši oštrim predmetom tjelesne povrede jednom policijskom službeniku.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Nakon završene kriminalističke obrade od strane policijskih službenika PS Srebrenica, lice je predato u dalju nadležnost Okružnom centru Sudske policije Bijeljina.

Izvor: MUP RS