Srebrenica domaćin Specijalne olimpijade BiH u stonom tenisu

U Srebrenici se danas održava državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u stonom tenisu 2016, na kojem je učešća uzelo 13 ekipa iz cijele BiH sa oko 100 učesnika.

Takmičenje je podijeljeno na tri divizije, gdje će svaka divizija imati svog pobjednika, a na kraju prvenstva biće podijeljene medalje i pehari.

„Srebrenica je dva puta bila domaćin Specijalne olimpijade, i poslije osam godina, ovo je treći put da se ovako nešto organizuje kod nas, pa nam je drago što će djeca da se igraju i druže, bitno je da su djeca izašla iz kućnog okruženja i da se integrišu u zajednicu, najmanje su ovdje važni rezulatati“, rekla je ispred Udruženja „Leptir“ Željka Katanić.

Ona je dodala da je zadovoljna brojem takmičara, ali da je taj broj mogao biti daleko veći.

Na ovoj specijalnoj olimpijadi dolaze ekipe iz Tuzle, Dervente, ali i Bihaća, odakle dolazi najdalja ekipa.

„Ovdje sam danas da se družim, da igram sa drugovima. Srebrenica je lijep grad i volio bih da opet dođem ovdje“, rekao je Njegoš Mihajlović, jedan ot takmičara.

Neki učesnici su i takmičarski raspoloženi i priželjkuju pobjedu.

„Dolazim iz Bihaća, imam puno prijatelja ovdje, lijepo mi je, ali očekujem da ću pobijediti“, rekla je Emina Imamović iz Bihaća.

Organizatori Specijalne olimpijade BiH u stonom tenisu su Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir” Srebrenica i Sportski savez nedovoljno razvijenih lica RS.

Pokrovitelji takmičenja su Opština Srebrenica, Sportski savez nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske, Specijalna olimpijada BiH i Rotary klub Srebrenica.