Srebrenica: Centar za socijalni rad mijenja lokaciju – uskoro u zgradi koju je ranije koristio vrtić?

SrebrenicaZa sutra je zakazana IX tematska sjednica SO Srebrenica, a odbornici će, između ostalog, imati priliku da se izjasne o odluci kojom se zgrada u kojoj je ranije bio smješten vrtić „Poletarac“ daje na korištenje JU Centru za socijalni rad.

Među razlozima za donošenje ove odluke navodi se činjenica da su se predstavnici JU Centra za socijalni rad obratili Opštini zahtjevom u kojem traže da se toj ustanovi bez naknade daju na korištenje prostorije koje je ranije koristio vrtić, zbog toga što je zgrada JU Centra za socijalni rad u veoma lošem stanju, neuslovnom za obavljanje redovnih aktivnosti i djelatnosti. Pošto je zgrada u kojoj je ranije bio smješten vrtić trenutno prazna, u budućnosti bi služila javnom interesu i građanima opštine.

Na sutrašnjoj sjednici biće razmatran i prijedlog odluke o podnošenju kandidature opštine Srebrenica za evropsku prestonicu kulture 2024. godine, kao i prijedlog odluke o osnivanju JP „Direkcija za izgradnju i razvoj Opštine Srebrenica“. Na dnevnom redu je i izvještaj o izvršenju budžeta opštine Srebrenica u prvih šest mjeseci 2018. godine, te nacrt rebalansa budžeta za 2018. godinu, kao i informacija o grantu Saudijske Arabije i prijedlog odluke o saglasnosti za pripremu i prijavu projektnih prijedloga koje bi finansiralo Vijeće ministara BiH.

Sjednica je zakazana za sutra (srijeda, 29. avgust), u 10 časova.