Srebrenica: Akcija prikupljanja sredstava za asfaltiranje puta

Stanovnici mjesta Karačići, Greben i Tihnici (opština Srebrenica) prošle godine pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za asfaltiranje puta koji vodi do ovih naselja. Njihovo saopštenje prenosimo u nastavku:

„Dugogodišnje razmišljanje i želja da se olakša život povratnicima u mjestima Karačići, Greben, Tihnici, rezultiralo je ovom akcijom. Na incijativu povratnika ovih mjesta, akciju je pokrenuo Adil Jusufović, mještanin Karačića.

Akcija je počela prošle godine, otvoren je tekući račun i devizni.

Mnogo ljudi iz dijaspora i naši povratnici i mnogi prijatelji već su se odazvali akciji, te smo sakupili oko 70.000 maraka, što je nedovoljno.

Opština i Federalno ministarstvo obećali su nam pomoći ovaj projekat do 103.000 maraka, odnosno marku na našu sakupljenu marku.

Potrebno nam je još oko 35.000 maraka.

Realizacija prve etape, koja je i nakritičnija dionica, koštala bi oko 206.000 maraka.

Projekat ovog kompletnog puta od 4.100 metara koštao bi oko 450.000 maraka.

Uloženo je dosta napora i truda, da bismo ovaj projekat uspjeli realizovati.

Nadamo se da će se sredstva sakupitu u najkraćem roku, kako bi kroz mjesto Jadar-Tihnica brdo-Karačici-Greben, prošao asfalt, kako bismo olakšali život mještanima, koji se bore kroz život svojim poštenim radom, a uglavnom se bave stočarstvom.

Ovaj projekat od 1.600 metara dionica Jadar -Tihnica brdo je prošao i kod Opštine i na tenderu za izvođenje radova, te će radove izvoditi firma ‘Zvornik putevi’ čim skupimo cifru od 103.000 maraka“, navedeno je u saopštenju.

Ukoliko ste zainteresovani da pomognete ovaj projekat, podaci o uplatama su u nastavku: