Srebreničani će konačno imati mesaru

Zvuči nevjerovatno da u današnje vrijeme na teritoriji jedne opštine nema mesare. To što zvuči nevjerovatno, baš u Srebrenici je istinito. Stanovnici opštine Srebrenica moraju da putuju u susjedne opštine da bi obavili uobičajnu dnevnu kupovinu. Problema koje nepostojanje mesare u Srebrenici donosi sa sobom je mnogo. O njima bi se moglo pisati i pričati danima, a to su najbolje osjetili žitelji opštine Srebrenica. Ipak za građane Srebrenice idu bolji dani, jer se uskoro otvara mesara. U Ulici Vase Jovanovića na mjestu gdje je nekad bila mesara, a koja ne radi već nekoliko godina, u toku sljedeće sedmice biće otvorena nova.

Vlasnik nove mesare biće Vekaz Nalić, koji ističe da je to jedna potreba građana i da je apsurdno da u Srebrenici ne postoji nijedan ovakav objekat.

„Mesara je prosto neophodna svim stanovnicima, tako da ne mogu da kažem da je ovo briljantna ideja, jer su toga svi svjesni. Nepostojanje mesare do sada je sa sobom izazivalo mnogo problema i meni lično, a i svim drugim našim sugrađanima. Nadam se da će u mom objektu moći da zadovolje sve svoje potrebe za mesom, a to do sada nisu mogli da urade u Srebrenici“, rekao nam je Vakiz Nalić čija mesara počinje da radi u toku sljedeće sedmice. 

Podrška Naliću za ideju otvaranja mesare dolazi sa svih strana.

„Moram da priznam da sa velikim oduševljenjem svi gledaju na moju ideju. Podrška mi dolazi sa svih strana, dobio sam podršku i od naše Opštine, ali nešto više o tome ću moći reći kada objekat počne sa radom“, optimističan je Vekaz Nalić.

Najveću korist će imati sami građani Srebrenice, koji su se do sada susretali sa mnogo problema.

„Nama je problem u ovom gradu doći do mesa, meso je jedno od osnovnih životnih namirnica. Do sada smo morali ići ili u Bratunac ili u druge gradove u blizini da bi podmirili potrebe za osnovnim životnim namirnicama. Svaki odlazak košta i nekad je jednostavno teško sve to uraditi. Ovo će biti mnogo dobro za sve građane Srebrenice i veoma se radujem“, rekao nam je jedan naš sugrađanin kog smo sreli u ulici u kojoj će biti nova mesara.

Mesara bi trebala da počne sa radom u toku sljedeće sedmice, ostalo je samo da se završe određeni birokratski poslovi i da građani Srebrenice konačno dobiju mesaru. Nekad tako male promjene, mogu da donesu mnogo dobrog građanima i nadajmo se da če ovakvih ideja biti malo više u budućnosti, a sve u svrhu boljeg i kvalitetnijeg života u Srebrenici.