SO SREBRENICA: ZA SADA BEZ ZAMJENIKA NAČELNIKA

Danas je u Srebrenici nastavljena konstitutivna sjednica koja je otpočela žustro, napuštanjem pet bošnjačkih odbornika novoformiranog odborničkog kluba pod nazivom „SDA SBiH“.

Odbornik Alija Tabaković je odmah na početku sjednice informisao prisutne odbornike da je formiran novi klub odbornika pod nazivom „SDA SBiH“, sačinjen od bošnjačkih odbornika koji se ne slažu sa politikom koju u Srebrenici vodi Hamdija Fejzić, šef odborničkog kluba SDA. Tabaković je rekao da novi klub SDA neće učestvovati u radu Skupštine kao dio odborničke većine.

Na primjedbe da osnivanje kluba nije u skladu sa statutom, Alija Tabaković je, zajedno sa odbornicima novog kluba odbornika, napustio sjednicu.

„Mi smo ranije najavili da ne želimo biti dio skupštinske većine u kojoj je gospodin Hamdija Fejzić kao predsjednik SDA, bez ikakvog informisanja odbornika, bez ikakvih uslova, ušao u skupštinsku većinu sa srpskim partijama. Zbog nezadovoljstva njegovim radom, zbog toga što smo pod njegovim rukovodstvom izgubili skupštinsku većinu i načelnika, zbog toga sve ovo radimo“, izjavio je danas Alija Tabaković.

Tabaković je istovremeno optužio Hamdiju Fejzića za izdaju interesa bošnjačkog naroda.

„Ako je neko izdao bošnjački narod, to sam najmanje ja. Ako pogledate moj život, nema tog Bošnjaka koji me poznaje da bi rekao to što je izrekao Alija Tabaković. To su njegove insinuacije, to je njegova bolesna ambicija za dolazak na vlast i preuzimanje i stavljanje pod kontrolu sve ono što se zove bošnjačkim na ovom prostoru“, rekao je, s druge strane, Hamdija Fejzić.

Nakon ovog događaja, sjednica je ušla u mirniji tok, pa su odbornici tajnim glasanjem izabrali Hamdiju Fejzića za predsjednika SO Srebrenica, a Radomira Pavlovića za njegovog zamjenika.

Komisija za izbor i imenovanje nije imala prijedlog za zamjenika načelnika opštine Srebrenica, a za v.d. sekretara izabrana je Azra Hasić.

„Nadam se da ću ukazano povjerenje opravdati, da ću i dalje raditi iskreno, pošteno i marljivo, da ovu lokalnu zajednicu dovedemo u one stanje koje će biti ugodno i dobro za sve one koji žele da žive ovdje“, rekao je poslije imenovanja Hamdija Fejzić, novoizabrani predsjednik SO Srebrenica.

Današnjim radom Skupštine zadovoljan je i načelnik opštine.

„Pet odbornika nije prisustvovalo ovoj sjednici, ali imali smo sve uslove da odlučujemo o svim pitanjima, što smo i radili“, izjavio je načelnik opštine Mladen Grujičić.

Skupština opštine Srebrenica je danas izabrala i vršioce dužnosti načelnika odjeljenja u opštini.