SO Srebrenica imenovala direktore pet javnih preduzeća

so_srebrenica_9.1Sjednica Skupštine opštine Srebrenica na današnjem zasjedanju razriješila je vršioce dužnosti pet javnih preduzeća i umjesto njih imenovala direktore,

koji su prikupili najviše poena na objavljenim konkursima. Za direktora Doma zdravlja imenovana je Vesna Jovanović, nova direktorica Centra za socijalni rad je Biljana Rakić, Mediha Smajić je imenovana za direktoricu Kulturnog centra, Bojan Pejić za direktora Turističke organizacije, a direktorica dječjeg obdaništa je Mirela Hodžić. Bilo je predviđeno i da se izabere direktor Javnog servisa „RTV Srebrenica“, ali i pored više prijavljenih kandidata, skupštinska komisija za izbor i imenovanja se nije mogla usaglasiti oko imena najboljeg kandidata, pa će se o ovom pitanju raspravljati na nastavku sjednice.

Osim ovih smjena i imenovanja, odbornici su usvojili i niz tehničkih odluka, bitnih za funkcionisanje lokalne uprave. Poseban dio sjednice pripao je informacijama kojima je načelnik opštine Srebrenica informisao odbornike o svom radu i budućim planovima.

Nakon desete tačke dnevnog reda, skupština je prekinula sa radom, a nastavak 9. sjednice zakazan je za 28. septembar.