SO Bratunac: Vlada obezbijedila 700.000 KM za potrebe Bratunca

14. sjednica SO BratunacSkupština opštine Bratunac, na današnjoj sjednici usvojila je rebalans budžeta, kojim je uvrštena pomoć Vlade Republike Srpske u iznosu od 700 hiljada maraka. Planirano je finansiranje pripravničkog rada za 60 mladih stanovnika ove opštine kao i finansiranje Košarkaškog kluba Bratunac za takmičenje u Premijer ligi BiH. Dio sredstava Vlade RS u iznosu od 400 hiljada maraka biće utrošen na infrastrukturne projekte, dok će za potrebe kupovine proizvodne hale u naselju Kravica biti izdvojeno 300 hiljada maraka.

„Podržali smo rebalans budžeta, jer poznato je da je Vlada RS u posljednjem periodu odvojila veliki novac i velika sredstva u Bratunac i naravno da je naše da ta sredstva preko skupštine, odnosno preko opštine i izvršne vlasti, budu implementirana na području opštine Bratunac“, izjavila je za UPSMedia Slavica Jovanović, predsjednica Kluba odbornika SNSD-a.U narednom periodu, pripravnički staž odradiće 60 mladih Bratunčana, zahvaljujući programu Zavoda za zapošljavanje RS.

„Imamo 60 pripravnika gdje je Zavod za zapošljavanje Republike odobrio opštini Bratunac najviše pripravnika u odnosu na druge opštine, gdje moramo kroz budžet prikazati i prihod i rashod tih sredstava. Znamo da Zavod finansira 500 maraka platu za visoku stručnu spremu, a poslodavci doprinose, tako da danas je ta odluka usvojena i mi već od sutra možemo ići u realizaciju i potpisivanje ugovora sa pripravnicima“, rekao nam je načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović

SO Bratunac odobrila je 90 hiljada maraka za finansiranje KK Bratunac, koji će se, kao jedan od tri kluba iz RS, sljedeće sezone takmičiti u Premijer ligi BiH.