Skupštinska većina stabilna u Srebrenici

Skupštinska većina SrebrenicaU Srebrenici je danas održan sastanak koalicionih partnera koji čine skupštinsku većinu u SO Srebrenica sa načelnikom opštine. Sastanak je bio nužan i uslijedio je nakon nagomilanih problema poslije obilježavanja Dana opštine, rečeno je danas u Srebrenici.

Na sastanku je dogovoreno da će, bez obzira na evidentna politička razmimoilaženja, rad Skupštine biti nastavljen predviđenom dinamikom.

„Ono što je bitno jeste da otvorimo fabrike koje smo planirali, da zaposlimo Srebreničane, a kada sve to uradimo, mislim da će sve ostalo doći na svoje mjesto, i politika i sve druge tenzije“, rekao je nakon sastanka načelnik opštine Mladen Grujičić.

„Dogovorili smo da će organi Opštine funkcionisati, a to znači da će Skupština funkcionisati na dogovorima predsjednika i potpredsjednika, a kabinet načelnika će funkcionisati na dogovorima samog načelnika i zamjenika načelnika Nermina Alivukovića“, izajvio je Radomir Pavlović, potpredsjednik SO Srebrenica.

Razgovor je ključan i sastanci se moraju redovno održavati, stav je i predstavnika odbornika iz reda bošnjačkog naroda u Srebrenici.

„Opština mora funckionisati, dogovorili smo određene principe prema mojima ćemo nastaviti naš rad, imamo zajedničke ciljeve, ništa oko čega se ne bismo trebali ili mogli složiti“, izjavio je Alija Tabaković, predsjednik SO Srebrenica.

Ova godina treba da bude godina investicija i novih radnih mjesta u Srebrenici, činjenica je oko koje su se slažili i srpski i bošnjački predstavnici lokalne vlasti.