Sjednica SO Srebrenica: Dane Katanić v.d. direktor Centra za socijalni rad

Sjednica SrebrenicaU Srebrenici je danas održana 11. redovna sjednica lokalnog parlamenta.

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica donijeli su Odluku o prodaji opštinskih prostorija u naselju Skelani, za smještaj Geodetske uprave Republike Srpske.

Odbornicu su za vršioca dužnosti direktora JU „Centar za socijalni rad“ izabrali Dana Katanića i usvojili zaključak da se poništi prethodni i raspiše novi konkurs za izbor direktora JP „JS RTV Srebrenica“.

Donesena je odluka o formiranju Agencije za razvoj i izgradnju opštine Srebrenica, kao i Odluka o definisanju školskih područja u ovoj lokalnoj zajednici.

Dogovoreno je da opština proda poslovne prostorije u Skelanima, a za koje je zainteresovana Republička uprava za geodetsko-imovinske poslove, kao i izdavanju pod zakup novoizgrađene proizvodne hale u Potočarima zainteresovanoj firmi za pokretanje proizvodnje u tom objektu.

Prijedlog Odluke o imenovanju konkursne komisije za sprovođenje Javnog oglasa za izbor i imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije Srebrenica nije obavljen i zaključeno je da se prvo traži mišljenje Centralne izborne komisije BiH o nacionalnoj i polnoj pripadnosti tog člana, pa da se onda formira komisija i raspiše konkurs za izbor nedostajućeg petog člana OIK Srebrenica.

Na današnjoj sjednici SO Srebrenica dužnosti su razriješeni i članovi nadzornih i upravnih odbora preduzeća čiji je osnivač opština i imenovani novi.