Sjednica SO Bratunac

U Bratuncu je danas održana 26. redovna sjednica Skupštine Opštine Bratunac.
Odbornici su usvojili prijedlog odluke o usvajanju nacrta rebalansa budžeta Opštine Bratunac za 2020. Godinu.

„Zbog približavanja godišnje pauze rada Skupštine morali smo danas da održimo sjednicu sa desetak tačaka dnevnog reda. Prioritet broj jedan je bio rebalans budžeta jer znamo da je došlo do povećanja prihoda i zbog kreditnog zaduženja i realizacije nekih projekata da bi mogli u narednom periodu pristupiti realizacije bescarinske zone, odnosno izgradnje zgrade Opštine, gdje su radovi već i počeli.“ , rekao je načelnik Opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Budžet će sada iznositi četrnaest miliona i trideset jednu hiljadu konvertibilnih maraka(14031000KM), što je za tri miliona i sedamsto pedeset jednu stotinu hiljada konvertibilnih maraka(3751000KM) više u odnosu na prethodnu godinu kada je iznosio deset miliona i dvijesta osamdeset hiljada konvertibilnih maraka(10280000KM).

„Planirana su nova sredstva u iznosu od sedam stotina hiljada konvertibilnih maraka (700000KM), za učešće Opštine za izgradnju zgrade Opštine. Ukupan projekat će iznositi oko dva miliona i četiri stotine hiljada konvertibilnij maraka (2400000KM) od čega je Vlada Srbije odobrila milion konvertibilnih maraka (1000000KM) i Vlada Republike Srpske će pomoći sa sedam stotina hiljada konvertibilnik maraka (700000KM) i taj projekat bi trebao biti završen do polovine slijedeće godine.  Danas je predstavljen i revizorski izvještaj i Opština je prvi put dobila pozitivna oba izvještaja, i finansijskog poslovanja i usklađenosti sa zakonom. Takođe bez obzira na tešku ovu godinu, mi smo se pripremili za sve to, gdje smo sve obaveze izmirili do aprila, i iz prethodne kao i iz ove godine. Trenutno imamo solidne prilive u budžetu da možemo  da servisiramo tekuće obaveze, ćak i da investiramo  zbog čega smo vršili rebalans budžeta jer javili su nam se viškovi prihoda. od rente uređenja, jer veliki broj objekata se gradi u Bratuncu.“ , završio je načelnik Mlađenović.

Četrnaest odbornika glasalo je za, niko nije bio protiv, dok je jedan jedan odbornik ostao uzdržan.