SŠC SREBRENICA: UČENICI NIŽU USPJEH ZA USPJEHOM

srebrenicaVeć duži niz godina učenici JU SŠC „Srebrenica“ uspješno nastupaju na raznim takmičenjima i smotrama.

Ovog puta želimo da nabrojimo samo neke uspjehe naših učenika, koji su, istovremeno, i uspjesi svih nas, odnosno naše škole. Prateći rezultate susjednih škola, pa i šire, možemo konstatovati da se imamo čime pohvaliti.

Na prvo mjesto treba izdvojiti osvojenu Diplomu sa zlatnom plaketom za rad „Djelo u nastajanju Dvougao, Tesla – Tapi“ na tradicionalnoj smotri „Inost mladih“ u  Banjaluci. Rad je uradila učenica trećeg razreda Farmaceutskih tehničara Nikolina Milovanović, a mentor je bila profesorica Svetlana Tomić. Inače, ovu prestižnu nagradu, pod mentorstvom profesorice Tomić, već treći put, osvajaju naši učenici u protekle tri godine.

Zapažen rad, projekat fontane „Tesla“,  na ovoj smotri, imale su i učenice drugog razreda gimnazije: Ivana Janković, Tijana Pejić, Danijele Đokanović i Katarina Trišić. Mentor je bila Aleksandra Tubić, profesorica fizike.

Naša škola je dobila Zahvalnicu za podršku i širenje naučne kulture naroda na Prvom kongresu pronalazača, od strane Unije pronalazača Srbije i dijaspore pod nazivom „Teslino jedinstvo“.

Na Sajmu omladinskog preduzetništva u Milićima, naši učenici Tatjana Bibić, Danijela Tanasić, Jelena Janjić, Bojana Ilić i Bojana Perić u Omladinskom preduzeću „Ruzmarin“, napravile su najbolji proizvod, a preduzeće „Maus“ učenika Jovane Cvjetinović, Jasminke Gurdić, Arijane Salihović, Ibrahima Smajić i Nikoline Stevanović je proglašeno najboljim. Mentori su bile profesorice Milenija Nikolić i Rada Popović.

Na 13. Sajmu omladinskih preduzeća u Sarajevu, preduzeće naših učenika „Svjetlost“, osvojilo je Drugu nagradu u kategoriji Najbolji poslovni plan.  Mentori su bili profesorice Milenija Nikolić i Senija Purković.

U okviru međunarodnog projekta „Znanje za posao u regionu“ u organizaciju Univerziteta Edukons iz Novog Sada, učenice Ivana Tripić i Violeta Petrović, osvojile su prva mjesta u različitim kategorijama, a učenica Marija Grujičić treće mjesto.

Ovim uspjesima pridodali bismo i zapažene rezultate na Regionalnim takmičenjima iz matematike, srpskog jezika, demokratije i fizičke kulture. Posebno izdvajamo prvo mjesto na Regionalnom takmičenju iz prve pomoći i plasman učenika Zorana Pavlovića u finale Olimpijade iz Ruskog jezika.

Na ovogodišnjem Regionalnom takmičenju u Bijeljini iz Fizike, učenica Ivana Janković osvojila je treće mjesto, a potom ovaj uspjeh ponovila i na takmičenju iz matematike. S obzirom na jaku konkurenciju i veliki broj takmičara, ovo je značajan uspjeh.

Povodom Dana opštine, 11.03.2017., nagrađeni su učenici: Anastasija Malešević, učenica generacije, najbolje učenice gimnazije Tamara Tripić i Aleksandra Bibić, kao i učenica Dragica Marković za humano postupanje. Profesor Obrad Avdalović dobio je prestižno opštinsko priznanje za razvoj obrazovanja i vaspitanja

Ako želite da budete najuspješniji, pridružite nam se već od naredne školske godine!


Uprava Škole

Prilog:

1. Diploma – III mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike

2. Diploma – III mjesto na regionalnom tačmičenju iz fizike