Sastanak Grujičića sa smijenjenim načelnicima odjeljenja i direktorima javnih ustanova

potpisi_so1Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić sastao se danas sa smijenjenim načelnicima odjeljenja i direktorima javnih ustanova i preduzeća.

Na sastanku je doneseno nekoliko zaključaka:

* Razumijemo političke promjene skupštinskih većina i znamo šta one nose sa sobom, ali ne prihvatamo način na koji su se provele procedure, jer se stiče utisak da su procedure nasilno provedene, što predstavlja ponižavanje Skupštine i opštine Srebrenica, ali i nas samih.

* Učesnici sastanka pozivaju nadležno ministarstvo lokalne uprave i samouprave da preispita sve donesene akte, uključujući i procedure konstituisanja nove skupštinske većine. Ako su sve procedure u skladu sa zakonom, mi kao legalisti ćemo ispoštovati zakonite odluke.

* Insistiramo na poštovanju zakona i principa demokratije, jer ovakvim postupcima vrši se direktan mobing na sva razrješena lica, a indirektno na sve javne ustanove čiji je osnivač SO Srebrenica.

* Na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica usvojeni su izvještaji za institucije, a osim toga postoje procedure na koji način se vrše imenovanja i razrješenja sa određenih funkcija.

* Kada je u pitanju smjena načelnika odjeljenja, jasno je da su prekršene sve procedure, poslovnik i Statut opštine Srebrenica.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić insistira da se poštuju principi demokratije i zakona.