Saopštenje Opštinskog odbora SDA

Nedib Smajić, novi predsjednik SO SrebrenicaOpštinski odbor Stranke demokratske akcije Srebrenica, oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti:

„OO SDA Srebrenica najoštrije osuđuje ucjene i pritiske koje novoizabrani predsjednik SO Srebrenica Nedib Smajić provodi nad članovima Nadzornog odbora JP JS RTV Srebrenica. Njegova odanost lokalnom SNSD-u je pokazala da smo bili upravu kada smo upozoravali da planirani dogovor Sadika Ahmetovića i Milorada Dodika ima jedan cilj, a to je svođenje Bošnjaka u Srebrenici na dno dna. Naredba Nediba Smajića i Hamdije Fejzića da nadzorni odbor RTV Srebrenica imenuje glavnog i odgovornog urednika iz reda srpskog naroda je dokaz da su spremni izdati sve radi svojih ličnih pozicija i interesa.

Opšte je poznato da porodični klan Smajić već deceniju provodi samovolju u RTV Srebrenica, ali se sada sa lične materijalne, prešlo na prodaju bošnjačkih pozicija samo da bi se udovoljilo srpskim političkim partijama koje su ih i birali na pozicije.

OO SDA Srebrenica daje punu podršku Nadzornom odboru da nastavi svoj rad u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i da se ne stavljaju na strnu lica koja su izdali interese Bošnjaka u Srebrenici.

Dokaz da je na sceni potpuna izdaja je činjenica da je od 9 Bošnjačkih odbornika samo troje pod kontrolom Sadik-Dodik-Kukić-Nikšić u izdajničkoj skupštinskoj većini.

OO SDA Srebrenica će nastaviti borbu za prava Bošnjaka bez obzira na izdaje koje im priređuju tzv. Bošnjački predstavnici.

OO SDA SREBRENICA“, stoji u saopštenju.