Ruralni turizam kao budućnost

Japanska razvojna agencija JICA u saradnji sa opštinom Srebrenica i udruženjem „Sara-Srebrenica“, pokreće aktivnosti usmjerene na podršku razvoja ruralnog turizma kroz prezentaciju D-HOPE projekta. Namjera je da se okupe sva zainteresovana domaćinstva koja su spremna da ponude programe u okviru domaće radinosti, koje mogu biti zanimljivi za turiste.

Prva radionica održaće se u petak, 1. aprila, sa početkom u 9 časova i 30 minuta, u prostorijama Udruženja „Prijatelji Srebrenice“  u biznis centru „Zvorničanka“ na trećem spratu.

Poziv je otvoren za sve koji su spremni dijeliti svoja iskustva i usvojiti nove prakse u promociji starih zanata, poljoprivredne proizvodnje, prerade voća i povrća, prerade mlijeka, za farmere, skupljače poljoprivrednih proizvoda, ljubitelje prirode, lova i ribolova, proizvođače domaće hrane i pića…za sve vas koji žele otvoriti svoja vrata turistima i zainteresovanim posjetiocima.

Radionica će biti idealna prilika za sve one koji žele da poboljšaju prihode svog domaćinstva kroz razvoj ruralnog turizma, da svoje svakodnevne aktivnosti u okviru domaćinstva predstave kroz turističku ponudu, te razmjene iskustva i ideje sa drugima, ali i unaprijede vlastite kapacitete i poboljšaju informisanost. 

Za sve dodatne informacije i pitanja zainteresovani se mogu obratiti na telefone 056 445 523 (Bego) ili 056 440 620 (Sara-Srebrenica).