Rotari klub „Srebrenica“: Donirani sistemi za navodnjavanje zasada maline

rotarijanci-potpisivanje_ugovora_opstinski_sajtČlanovi Rotari kluba „Srebrenica“ i Opštine Bratunac potpisali su ugovore sa proizvođačima maline kojima su donirani sistemi za navodnjavanje „kap po kap“.

Član ovog kluba Nedeljko Simić izjavio je da je za bratunačke i srebreničke malinare nabavljenopo 80 sistema za navodnjavanje koji će biti podijeljeni 27. jula.

„Time ćemo završiti projekat vrijednosti oko 250.000 KM koji smo u saradnji sa opštinama Bratunac i Srebrenica počeli da realizujemo prije dvije godine“, rekao je Simić.

Takođe, podsjetio je da su rotarijanci počeli projekat obezbjeđivanjem besplatnih sadnica maline, sistema za navodnjavanje i druge opreme, koja je potrebna za uspostavljanje zasada na području Bratunca i Srebrenice.

„Prvom podjelom obuhvaćeno je 85 korisnika iz ovih opština, a u aprilu 2017. podijelili smo proizvođačima maline iz ovih lokalnih zajednica 60 sistema za navodnjavanje“, naveo je Simić.

Zamjenik načelnika Salih Dubičić upoznao je korisnike ovog projekta da se na području bratunačke opštine realizuje projekat izgradnje sistema za navodnjavanje vrijednosti oko 8,5 miliona maraka.

„Radi se o veoma važnom projektu koji opština Bratunac provodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, a uz podršku Svjetske banke“, rekao je Dubičić pozivajući građane da firmi koja izvodi radove na terenu pomognu da nesmetano završi projekat izgradnje sistema za navodnjavanje koji je jedinstven u BiH.