Robotika je super

Od 1.avgusta mališani iz Srebrenice i Bratunca pohađaju časove u Ljetnjoj školi hobija, koja je kako kažu super škola. Oni uče kako da naprave origami, kako da sklope robota, naprave drvenog dinosaurusa ili automobil od žice.

„Ovdje mi je jako lijepo, družimo se, sastavljamo robote, kome treba dio pozajmimo“, kaže Đorđe Ristanović, polaznik Ljetnje škole hobija N-TIM Akademije.

Na časove iz robotike idu i Ajla Šabanović i Amila Efendić koje kažu da sklapaju dijelove lego kockica, ali i prijateljstva.

Radionicu su posjetili predstavnici IT Hub-a „387“ iz Sarajeva, koji su, kako kažu, oduševljeni zalaganjem i interesovanjem djece za ljetnju školu hobija.

 „Zadovoljni smo onim što smo vidjeli, a što je najvažnije i djeca su srećna. Smatra da je ovaj tip hobi škole idealan način da djeci približimo tehnološke nauke koje su u našoj zemlji deficitarne, a u svijetu veoma tražene“, rekla je Žana Grubišić, predstavnica IT Hub-a „387“.

 Organizatori N- TIM akademije ističu da su ponosni što je projekat realizovan u Bosni i Hercegovini, a prije svega, jer se djeci dopadaju časovi i što sa radošću dolaze na nastavu koja će im koristiti tokom života.

 „Mi namjeravamo da proširimo ove aktivnosti i na druge dijelove Bosne i Hercegovine i zbog toga nam je bitno da pronađemo što više partnera, naročito onih iz privatnog sektora“, rekao je Alexander Pietro, iz organizacije UNDP.

 U „N-TIM Akademiji“, u Srebrenici učestvuje 160 učenika iz osnovnih škola iz Bratunca i Srebrenice, koji će svoje radove predstaviti 26.avgusta na svečanom zatvaranju Ljetnje škole hobija.