Radovi na novom Domu zdravlja u Bratuncu se odvijaju po planu

Radovi na rekonstrukciji bratunačkog Doma zdravlja su u punom jeku i protiču planiram tokom. Stara zgrada Doma zdravlja je bila, najblaže rečeno, nefunkcionalna i trošna, a pacijenti i zaposleni su bili nezadovoljni uslovima. Vrijednost ove investicije je 2.1 milion konvertibilnih maraka, a Vlada RS je obezbjedila 70% od ovog iznosa, a opština Bratunac preostalih 30%. Ova investicija obuhvata izgradnju novog objekta za ambulantu porodične medicine i rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg objekta.

„Ovaj projekat je rezultat odlicne saradnje izmedju Ministarstva zdravlja, opstine Bratunac i uprave Doma zdravlja. Sprovedena je procedura, došlo se do dobrog, kvalitetnog izvodjača što najbolje možemo da vidimo sada na terenu, gdje će rokovi biti i kraći od dogovorenih i naši gradjani mogu očekivati do kraja oktobra, novembra novi Dom zdravlja“, zadovoljan je dosadašnjim radovima Nedeljko Mladjenović, načelnik opštine Bratunac.

Direktorica Doma zdravlja Bratunac, Snežana Stojanović, ističe da ova ustanova veoma uspješno posluje, a nova zgrada je upravo ono što im nedostaje da bi pružali još kvalitetniju uslugu svojim pacijentima.

„Dom zdravlja je jedna od ustanova koje veoma uspješno posluju, trenutno nemamo dugovanja, ni prema dobavljačima ni prema uposlenim. Sve svoje obaveze izmirujemo na vrijeme i ova nova zgrada je jedino što nam nedostaje. Računam da ćemo imati dosta raspoloživog prostora, imaćemo dobro opremljene ordinacije, imaćemo novu dijagnostiku i to je više nego dovoljno da naši pacijenti dobiju ono što zaslužuju, a to je prije svega kvalitetna usluga, dobra dijjagnostika i dobra preventiva. Za sada smo izuzetno zadovoljni načinom i saradnjom sa graditeljima, ljudi su izuzetno korektni, rade kvalitetno, rade u ritmu koji je predvidjen, tako da nemamo nikakvih zamjerki“, rekla je Snežana Stojanović, direktorica DZ u Bratuncu.

Uslovi u staroj zgradi su katastrofalni a pacijenti i zaposleni se nadaju da će nova biti završena što prije.

„Unutra je strašno. Ne može tu da se radi zato što je vlaga velika i tu nema popravke bez renoviranja kompletnog. Po mojoj procijeni, ja sam gradjevinac, ovo sve treba da se radi na novo“, rekao nam jedan od građana Bratunca. 

Njegovo mišljenje djele i drugi građani.

„Ovi sadašnji uslovi su katastrofa, znači nema nikakvih uslova. Zidovi su propali, sve je katastrofa, a nova, valjda će biti bolja, bar se nadam“, optimističan je jedan od građana Bratunca kog smo zamolili za mišljenje.

Projekat izgradnje nove zgrade Doma zdravlja Bratunac je započeo početkom marta ove godine.