Radionice kreativnog pisanja u Bratuncu

U Narodnoj biblioteci Bratuncu održane su radionice kreativnog pisanja za školarce, srednjoškolce i student. Radionice je organizuje Izdavačka kuća RROM Produkcija iz Beograda u saradnji sa Narodnom bibliotekom Bratunac i opštinom Bratunac. Radionice je vodila književnica Jovana Bokunović.

Više od 40 mališana pohađalo je radionice kreativnog pisanja. Kažu da su uživali jer su uvidjeli šta sve mogu i znaju i jer su upoznali mnogo novih drugara.

„Jako mi se svidja ovdje. Došla sam da upoznam nove drugare, ali i da vidim da li ja stvarno znam napisati lijep sastav“, rekla je Olja Ostojić, jedna od polaznica radionice kreativnog pisanja.

„Zanimljivo mi je na radionici. Moj nastavnik me je preporučio za radionicu jer pišem pjesme i sastave. Sviđa mi se i nagrada koji će osvojiti najboljih 10 radova i ideja da se moj sastav nađe u jednoj od knjiga koje će biti na beogradskom Sajmu knjiga“, dodao je Strahinja Spasojević.

Kroz svijet kreativnog pisanja mališane je vodila Jovana Bokunović, istaknuta književnica koja vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine. Kaže da je prijatno iznenađena polaznicima i da joj je bilo zadovoljstvo što je učestvovala u ovakvom projektu.

„Ja sam emotivno vezana za Bosnu i Hercegovinu jer vodim porijeklo sa ovih prostora. Radionice i djeca su bili divni, srećna sam što sam uspjela sa njima ostvariti dobru komunikaciju i što sam ih podstakla da kroz pisanje iskažu svoju kreativnost i emocije. Mislim da se među njima nalaze nove nade naše književnosti i novinarstva“, izjavila je Jovana Bokunović za UPSMedia.

Ova radionica rezultat je odlične saradnje između izdavačke kuće Rom produkcija i Narodne biblioteke Bratunac koja traje već nekoliko mjeseci, a najavljene su i nove aktivnosti koje će doprijenijeti popularizaciji književnosti među bratunčanima svih uzrasta.

„Nakon prethodne saradnje sa Narodnom bibliotekom Bratunac i opštinom Bratunac, ova radionica je bila logičan korak. Iako je možda malo zahtjevan poduhvat, meni je bilo zadovoljstvo što sam upoznao ovu divnu djecu i što ću zajedno sa njima predstaviti knjigu njihovih priča na 61. Sajmu knjiga u Beogradu. Radujemo se svim novim druženjima na ovim prostorima“, stav je Zlatomira Jovanovića, direktora izdavačke kuće „RRom produkcija“.

„Pravo je zadovoljstvo ponovo ugostiti predstavnike izdavačke kuće RRom produkcija u Bratuncu. Radionica je izazvala pozitivne komentare naših građana, a naš sljedeći plan je da osnujemo knjževni klub, jer imamo dosta pisaca koji su porijeklom iz Bratunca i vrijeme je da se oni svi okupe na jednom mjestu i podijele iskustva“, izjavio je Slavoljub Mlađenović, direktor Narodne biblioteke Bratunac

Svi radovi koje djeca napišu tokom radionica biće objedinjeni u zbirci pripovijedaka koje će izdavačka kuća Rom produkcija prirediti i predstaviti posjetiocima na 61. Sajmu knjiga u Beogradu, a 10 najboljih radova biće nagrađeno.