Radionica „Upravljanje konfliktom“ u Srebrenici

Radionica pod nazivom „Upravljanje konfliktom“ održaće se u prostorijama NVO „SARA Srebrenica“ u utorak, 29. novembra u 10 časova.

Cilj radionice je sticanje znanja i vještina u prevazilaženju konflikata i stvaranje atmosfere mira i sticanje vještina nenasilne komunikacije.

Ovo će biti prva radionica u okviru projekta “Oaza mira“, koji će doprinijeti vlastitim i institucionalnim znanjima i vještinama u prevazilaženju konflikata i stvaranje atmosfere mira, te obezbjeđenju prostora za nenasilnu komunikaciju.

Projekat “Oaza mira“ provodi UŽ „Priroda“ Bratunac, koji je podržan u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovni.

Projekat se provodi u 6 opština koje sudjeluju u projektu PRO-Budućnost: Goražde, Novo Goražde, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.