„Dani Srebrenice 2017“: Dan posvećen najmlađim sugrađanima

mala srebrenica djeca obilaze gradO djeci su pisani najdivniji stihovi, napisane su snažne i mudre izreke, ali sreća, bogatstvo, ljepota i radost kojom djeca ispune dušu i srce ne mogu se opisati, jedino se mogu osjetiti i živjeti. Upravo u sve ovo danas smo se mogli uvjeriti u Srebrenici.

Današnji program manifestacije „Dani Srebrenice 2017“ u prvi plan stavio je najmlađe stanovnike Srebrenice, gdje smo na odličnom primjeru mogli vidjeti da, ma koliko nam privreda bila siromašna, ma koliko da nema fabrika, ma koliko da jedva sastavljamo kraj sa krajem, mi smo ipak bogat narod.

Prvo je u organizaciji TO Srebrenica održana aktivnost „Mala Srebrenica“, gdje su učenici prvog razreda osnovnih škola u opštini mogli da upoznaju svoj grad. Zajedno sa klovnom „predvodnikom“, obišli su Kuću dobrih tonova, Kulturni centar, Narodnu biblioteku, Udruženje „99“, Muzejsku postavku NBS, kao i šetalište Guber, i na malo drugačiji i nesvakidašnji način upoznali su svoj grad.vrtic poletarac priredba

Kasnije su i djeca iz vrtića „Poletarac“ uživala u lijepom vremenu i druženju sa svojim vršnjacima, a roditelji su prisustvovali dodjeli diploma za predškolce, koji u septembru treba da krenu u prvi razred. Trinaest predškolaca pohađalo je pripremni program od marta do maja, a priredbi je prisustvovao i načelnik Mladen Grujičić, kao i šef njegovog kabineta Vladan Milovanović.

turnir u fudbalu fk guberZa kraj današnjeg dana, poslastica za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu – počeo je turnir u fudbalu, koji će danas i u naredna dva dana biti organizovan na stadionu FK „Guber“. Tri dana uživanja u fudbalu za sve obožavaoce ove vrste sporta.

Naravno, pravi spektakl očekujemo sutra, i što se tiče koncerta, ali i posjete publike, kada će na terenima SŠC Srebrenica Crvena jabuka svirati svoja najbolje ostvarenja. Koncert u produkciji „YUGOARTA“ počeće u 20 časova, a kao predgrupa nastupiće „Gnijev anđela“, od 19 časova.

Čekamo vas!