„Dani maline Bratunac 2017“: I ove godine izložba pasa

pehari izlozba pasaU okviru 11. Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma „Dani maline Bratunac 2017“, u subotu, 1. jula sa početkom u 10 sati na platou ispred SŠC Bratunac, biće održana ocjenska smotra pasa svih rasa „Izložba pasa Bratunac 2017“.

Ovu sada već tradicionalnu izložbu, kao i prethodnih deset godina, organizuje Kinološko društvo „Bratunac“.

„Ovo je sada već, Bogu hvala, deseta izložba koju organizujemo uz pomoć opštine Bratunac i načelnika opštine gospodina Nedeljka Mlađenovića. Izložba počinje u deset časova, prvo će nastupiti najmlađi kinolozi – to su dječica sa svojim ljubimcima u reviji ‘Dijete i pas’ – i tri prvoplasirana pobjednika biće nagrađena peharima. Takođe, nakon završetka ocjenjivanja svih prijavljenih pasa, izabraćemo tri najljepša psa izložbe, za koje su takođe predviđene simbolične nagrade“, izjavio je za UPSMedia Zlatan Simić, iz Kinološkog društva „Bratunac“.

Ove godine kao specijalni gosti očekuju se značajna imena u kinološkom svijetu.

„Sve pse ocjenjivaće kinološki sudija gospodin Nedeljko Blagojević (all round) iz Novog Goražda. Kao gost na izložbi, a sve u znak podrške kinologiji na ovoj regiji, biće prisutan gospodin Andrija Gojković (I i II FCI grupa pasa, ispit u radu službenih pasa) iz Trebinja. Takođe, na izložbi će biti i tim odgajivača i instruktora za obuku pasa iz ‘Uzgoj, prodaja i dresura pasa Bratunac’, pa svi oni kojima bude trebao neki savjet oko odgoja i vaspitanja pasa, mogu se slobodno obratiti za eventualno neke konsultacije i savjete“, rekao jepehari dani maline izlozba pasa Simić.

Za kraj, svi zajedno pozivamo sve zainteresovane da učestvuju na izložbi pasa.

„Pozivamo sve kinologe da dođu sa svojim ljubimcima da se družimo, pozivamo i sve ljubitelje kinologije da dođu i proprate naš program i svojim prisustvom daju doprinos ovoj manifestaciji. Želim napomenuti da svi psi moraju biti vakcinisani protiv bjesnila, a svi agresivni psi moraju imati zaštitne korpe. Za svu eventualnu štetu ili problem koju pas izazove isključivo je odgovoran vlasnik psa“, naveo je Zlatan Simić iz Kinološkog društva Bratunac.

Prijavljivanje pasa, koje će biti organizovano na sam dan izložbe, besplatno je, a za prisustvo djece u krugu izložbe obavezna je roditeljska pratnja.

Učestvujte, povedite svog ljubimca i dođite da se družimo! Vidimo se i na ovoj manifestaciji!