„Dani maline 2017“: Prijavite se za učešće na etno modnoj reviji

narodnja nosnjaaU okviru XI međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma „Dani maline 2017“, u subotu, 01.07.2017. godine, sa početkom od 11 časova, u organizaciji Udruženja žena „Maja“ Kravica i Udruženja žena „Priroda“ Bratunac održaće se etno modna revija.

Cilj održavanja ove modne revije je promocija kulture i stvaralaštva našeg kraja kroz predstavljanje ženskog umijeća u kreiranju odjevnih predmeta, ali i veća vidljivost umjetnica i žena koje se danas bave izradom unikatne odjeće i odjeće sa etno motivima. U okviru ove modne revije modeli će nositi odjevne predmete karakteristične za naše podneblje i neka davna vremena, kao što su narodne nošnje, vezene i heklane bluze i haljine, ali i moderne kreacije sa etno motivima.

Ove kreacije će nositi naše sugrađanke, kao i učenice bratunačkih srednjih škola.

Ovim putem pozivamo sve građanke i građane opštine Bratunac, kao i susjednih opština, koji posjeduju neki unikatni odjevni predmet sa etno motivima, koji su sami kreirali ili nasledili od svojih majki ili baka, a žele da ga prezentuju i pokažu široj javnosti, da se prijave i isti ustupe za potrebe modne revije na jedan od sljedećih načina:

– Lično u prostorijama Udruženja žena „Maja“ Kravica, zgrada Osnovne škole „Petar Kočić“ Kravica

– Na mail adresu jelika@spinter.net

– Putem zvanične fejsbuk stranice Udruženje žena „Maja“ Kravica

– Na broj telefona 056/465-365 ili 065/217-501

Krajnji rok za prijavu i dostavu odjevnih predmeta je 27.06.2017. godine. Uz prijavu je potrebno dostaviti i kratak opis odjevnog predmeta koji treba da sadrži:

– Ime i prezime vlasnika odjevnog predmeta

– Ime osobe koja je vezla, heklala ili šila taj odjevni predmet ukoliko je poznato

– Koliko je star i da li je dio naslijeđa od nekoga