„Bratoljub“ povezuje Bratunac i Ljuboviju

Izgradnja novog mosta koji će povezivati Bratunac i susjednu Ljuboviju počela je 20. oktobra 2015. godine, a rok za završetak izgradnje je 23 mjeseca, što znači da do 20. septembra 2017. godine most treba da bude izgrađen, a granični prelaz spreman za korištenje. Danas su Ljuboviju posjetile ministrica i potpredsjednica Srebrenka Golić u Vladi Republike Srpske i Zorana Mihajlović ministrica građevine i pottpredsjednica u Vladi Srbije, koje su uz prisustvo opštiniskih zvaničnika obišle radove i dogovorile nove projekte koji će biti realizovani u saradnji ove dvije opštine i dvije susjedne države.

„Jedan o projekata koji realizujemo jeste izgradnja ovog mosta. Dinamika radova teče po planu, bez obzira na poplave koje su bile do prije nekoliko dana i most će biti završen u predviđenom roku. Slijede radovi na pristupnim saobraćajnicama, sigurna sam da neće biti nikakvih problema i da će saradnja biti uspješna do kraja ovog projekta“, jasna je Zorana Mihajlović, ministrica energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije.

Srebrenka Golić izrazila je zadovoljstvo što je došlo do ovog susreta koji potvrđuje dobru saradnju između Srbije i BiH.

„Republika Srpska uspješno realizuje svoje obaveze, koje je preuzela po projektu. Most će biti izgrađen i svi koji su sumnjali u uspješnost realizacije ovog projekta sada će biti razuvjereni, ne samo ovaj nego i svi budući projekti“, rekla je ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske.

Sastanku je prisustovao i Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, Neđo Trninić koji je zadovoljan što su prevaziđene sve poteškoće koje su pratile izgradnju mosta, a razgovarali su i o mogućim problemima, da bi ih preupredili i da ne bi došlo do zastoja u gradnji.

„Mi smo pokrenuli i druga pitanja koja su od obostranog interesa, naročito iz oblasti infrastrukture i srećan sam što će Vlada Srbije podržati sve projekte koji su od zajedničkog interesa“, izjavio je Neđo Trninić.

Polaganje kamena temeljca za izgradnju mosta je bio istorijski trenutak za ove dvije opštine kojima je prijetilo nestajanje zbog naglog iseljavanja stanovništva.

„Ovakvi projekti će vratiti život u ovo područje i već sada je vidljivo poboljšanje. Najavljena su brojna investiranja u ove opštine, prije svega domaćih ulagača, a zatim i stranih“, mišljenje je načelnika opštine Bratunac, Nedeljka Mlađenovića.

Građani su već dodijeli simbolično ime mostu „Bratoljub“, koji predstavlja spoj toponima, ali iskazuje i dobrosusjedske odnose između dvije susjedne države i opštine.

                                                                                                                                     alt