„Bratoljub“: Novi most do kraja maja

bratunac obilazak gradilista mostaMinistar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, predvodeći delegaciju ministarstva, zajedno sa načelnikom Bratunca Nedeljkom Mlađenovićem, obišao je danas gradilište mosta na Drini Bratunac-Ljubovija.

„Radovi na izgradnji mosta biće završeni do kraja maja ove godine, nakon čega slijedi izgradnja pristupnih saobraćajnica i carinskih terminala. Moram da naglasim da mi je drago da se poštuje dinamika o fizičkoj izgradnji mosta i premoštavanja Drine“, izjavio je novinarima danas ministar Neđo Trninić.

Direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić najavio je da će ovo preduzeće realizovati i projekat sanacije kompletnog regionalnog puta Drinjača-Bratunac-Skelani.

„Osim izgradnje saobraćajnice mosta na Drini, realizovaćemo i projekat sanacije puta Drinjača-Skelani, ukupne vrijednosti oko 5 miliona maraka. U toku je izrada projekta, a nakon obezbjeđivanja potrebnih dozvola, izabraćemo izvođača radova“, rekao je Nenad Nešić, dodavši da će projekat biti finansiran sredstvima Svjetske banke kroz program Hitne sanacije od poplava.

Prema njegovim riječima, početkom 2018. godine trebalo bi da počnu radovi na sanaciji puta Drinjača-Bratunac-Skelani.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović, poslije obilaska gradilišta, razgovarao je sa delegacijom Ministarstva o aktivnostima u vezi sa rekonstrukcijom regionalnogministar trninic-gradiliste puta, kao i o problemima opštine vezanim za infrastrukturu.

„Izgradnjom mosta stvoriće se uslovi za privlačenje investitora i brži razvoj naše lokalne zajednice, a s obziorm da će poslije izgradnje mosta početi i gradnja graničnog prelaza, mi smo podnijeli zahtjev za promjenu statusa regionalnog puta Konjević Polje-Bratunac u magistralni“, rekao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Iz Saobraćajnog instituta Beograd, ujedno projektanata mosta, poručuju da su ovih dana pojačani radovi na premošćavanju Drine.

„Svi ugovoreni radovi na gradnji mosta biće završeni do kraja avgusta, a očekujem da svi zajedno pređemo preko mosta početkom maja“, izjavila je Aleksandra Naumović, rukovodilac projekta mosta.

Ona je dodala da je Vlada Srbije obezbijedila 500 miliona dinara za izgradnju mosta ukupne dužine 227 metara, sa graničnim prelazom na lijevoj obali i pristupnim saobraćajnicama.