Prva premijerligaška utakmica u Bratuncu upitna!

KK Bratunac bi u nedjelju od 18.00 časova trebao ugostiti ekipu Kaknja u okviru prvog kola košarkaške Premijer lige BiH, ali kako nam je rekao Srđan Šarenac, predsjednik bratunačkog košarkaškog kluba, još uvijek je neizvjesno da li će ova utakmica biti odigrana u nedjelju.

„Mi smo sve pripremili. Obezbijedili smo da svi uslovi za odigravanje ove utakmice budu ispunjeni. Platili smo sve što je trebalo da se plati. Sve je bukvalno spremno za početak takmičenja, ali zbog unutrašnjih sukoba na nivou bh saveza, još uvijek nije dato zeleno svjetlo za početak ovogodišnje Premijer lige. Da li će takmičenje započeti, biće poznato u subotu, nakon sastanka košarkaških saveza u Busovači. Mi u klubu ćemo svakko biti spremni da u nedjelju ugostimo ekipu Kaknja“, izjavio je Šarenac za UPSMedia.

Nakon prošlogodišnje sezone iz snova i nakon što je KK Bratunac ponio titulu šampiona Republike Srpske, pobjedivši veliki banjalučki Borac i tako ostvario plasman u Premijer košarkašku ligu BiH, u klubu ističu da u takmičenje ne ulaze sa bijelom zastavom u rukama:

„Iako su svi klubovi u Premijer ligi izuzetno jaki i iako je ovo novi nivo takmičenja u kojem će nam biti mnogo teže, mi se sigurno nećemo unaprijed predati. Za ovu sezonu smo pripremili dobru ekipu koja može igrati sa svima, što su pokazale i pripremne utakmice. Utakmica protiv odlične ekipe Kaknja će nam biti prilika da vidimo šta smo i gdje smo. Usuđujem se prognozirati da ćemo već u nedjelju pred svojim navijačima ostvariti prvu pobjedu. U svakom slučaju, nismo planirali da igramo Premijer ligu samo ovu, jednu sezonu i očekujem da ćemo ispuniti svoj cilj – opstanak u Premijer ligi. Mislim da ćemo taj cilj ostvariti bez većih problema i da nećemo strepiti do posljednjeg kola“, dodao je Šarenac.

KK Bratunac je i ovaj put za naše čitaoce obezbijedio deset ulaznica koje poklanjamo našim najvjernijim pratiocima na fejsbuku.