Priredba mališana iz obdaništa „Poletarac“ iz Srebrenice

U okviru manifestacije „Dani Srebrenice 2016“ predstavili su se mališani iz JU Dječiji vrtić „Poletarac“. Djeca su na priredbi prikazali program koji su, zajedno sa vaspitačicama pripremali za roditelje i drugare. Ovo je ujedno bila i „mala matura“, kojom su predškolci obilježili kraj svog boravka u vrtiću i polazak u školu.

Veselo druženje mališana u vrtiću “Poletarac” otpočelo je igrom i pjesmo, a zatim i recitacijama kojima su se predškolci oprostili od vaspitačica i drugara i najavili veliki korak u svijet osnovaca.

“Mislim da smo ja i moje koleginice izvele ovu djecu na pravi način, naučili sui brojeve i slova i slobodno mogu reći das u oni sada spremni za osnovnu školu”, kaže Dragana Milenković, vaspitačica u Dječijem obdaništu “Poletarac” iz Srebrenice.

Iz ove javne ustanove ističu da su ponosni na svu djecu koja su danas učestvovala, poželjela im je puno sreće i uspjeha u školi i istakla da je i ove godine predškolski program bio besplatan za sve mališane koji se pripremaju za prvi razred.

“Predškolsko vaspitanje je veoma bitno za djecu prije svega zbog socijalizacije, da se bolje upoznaju. Danas ih ispraćamo nakon svakodnevnog tromjesečnog druženja”, rekla je Tifa Efendić, direktorica JU “Poletarac” Srebrenica.

Manifestacija “Dani Srebrenice 2016” se nastavlja večeras koncertom na kojem će nastupiti veliki broj izvodjača.