Primopredaja načelničke funkcije i zvanično obavljena

Danas je u opštini Srebrenica obavljena primopredaja načelničke dužnosti između dosadašnjeg načelnika Ćamila Durakovića i novoizabranog načelnika Mladena Grujičića. Primopredaja je protekla dostojanstveno i dva načelnika su se rukovali po završetku.

Primopredaja načelničke dužnosti označava kraj jedne faze u političkom životu Srebrenice. I Duraković i Grujičić ističu da je najbitnije da se sve završilo na najbolji način, poštujući zakone naše države.

„Ono što je moj glavni interes bio jeste da građani Srebrenice ne osjete nekakvu podijeljenost nego da zajednički pokušam i ja se staviti na raspolaganje, kako bi prije svega očuvali mir na prostoru naše opštine, koja je jako senzibilna zbog svoje prošlosti. Koliko je za mene bolno ne biti načelnik, toliko će za njega bolno biti načelnik“, kazao je Ćamil Duraković, dosadašnji načelnik opštine Srebrenica.

„Zahvalan sam gospodinu Durakoviću što je razuvjerio sve one koji su mislili da će se ovdje desiti neke opstrukcije i da će ova agonija dosta duže trajati, međutim to se nije desilo i pokazali smo u jednom neformalnom razgovoru, koji smo obavili prije potpisivanja, da je naš zajednički interes da građani Srebrenice osjete boljitak“, rekao je Mladen Grujičić, novi načelnik opštine Srebrenica.

Slika Durakovića i Grujičića koji se rukuju moguće je da pokazuje da zajednički život građana BiH nije tako daleko kao što to mnogi misle.