Prigodnim programom obilježen dan škole „Vuk Karadžić“

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Bratunac tradicionalno obilježava Mitrovdan kao školsku slavu, jer je na taj dan rođen Vuk Karadžić.

Svečanost povodom dana škole okupila je veliki broj roditelja i prijatelja koji su s ponosom uživali u programu koji su priredili učenici ove škole, članovi različitih sekcija kao što su dramska, recitatorska, folklorna, literarna i horska sekcija.

„Ova svečanost je trenutak kada svi mi rezimiramo rezultate svoga rada, kada se pokazuje šta su učenici naučili, koliko su zadovoljni nastavnici, kada svi rezultati dolaze na vidjelo. Naša djeca su pametna, vrijedna, i tim se svi mi kao kolektiv ponosimo“, rekao je Andrija Mlađenović, direktor škole „Vuk Karadžić“.

U nastavku programa odigrani su inserti iz komedije „Pokondirena tikva“ i „Gospođa ministarka“, a članovi horske sekcije izveli su brojne igre i muzičke komade. I članovi recitatorske sekcije imali su zapažen program.

„Ja sam danas recitovao jednu pjesmu, a zadovoljan sam cijelim programom. Svi smo se potrudili, i sve je ispalo savršeno, iako smo se pripremali manje od mjesec dana. Srećan sam što se danas okupio veliki broj ljudi“, kazao je Milan Arsenović, učenik osmog razreda ove škole.

Posjetioci su mogli da uživaju i u likovnim i literarnim radovima, što su i ove školske godine stvorile vrijedne učeničke ruke.