Prekinuta sjednica povjereništva SDA u Srebrenici

sda_sastanak.2U Srebrenici je danas bila planirano održavanje sjednice povjereništva SDA, na kojoj je trebalo da se postigne dogovor o smirivanju tenzija u okviru ove stranke koje traju već nekoliko mjeseci. Ipak, do prevazilaženja razlika u stavovima dvije struje u OO srebreničke SDA nije došlo. Sastanak je prekinut na samom početku od strane građana koji su se okupili ispred Islamskog centra, gdje se sastanak održavao.

Dvadesetak građana, nezadovoljnih stanjem u opštinskom odobru stranke, prekinulo je sjednicu, a iz samog Islamskog centra mogla se čuti vika i žučna rasprava. Nedugo zatim, među okupljenima, pojavio se jedan Srebreničanin okrvavljenog nosa, kojeg je prema njegovim riječima udario čovjek blizak Aliji Tabakoviću i Sadiku Ahmetoviću. Ubzo nakon prekida sastanka na pojedinim portalima se pojavila vijest da su u opštoj pometnji, izazvanoj samim prekidom, pretučeni i Sadik Ahmetović, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH i Adil Osmanović, potpredsjednik SDA BiH, ali sam Ahmetović nam je to demantovao. Ni Ahmetović, ni Alija Tabaković, član OO SDA nisu željeli komentarisati današnje događaje. Jedini koji je bio raspoložen za razgovor je bio Hamdija Fejzić, donedavni predsjednik SDA u Srebrenici i predsjednik SO-e Srebrenica.

„Ja sam samo došao na zakazani sastanak povjereništva, ali mi znamo da je je kod građana nezadovoljstvo, što se tiče i glasača i članova SDA, pošto je stranka SDA uvela povjereništvo u opštini Srebrenica bez ikakvog razloga. Oni su svjesni da je stranka to uvela da bi ona zadovoljila tu četvorku gore na vrhu da se vrate da rade u klubu i ljudi su se skupili, ne znam ni kojim povodom, uglavnom su provalili u prostoriju i istjerali i mene“, rekao je Fejzić za UPSMedia.

Potom nam je i Adil Osmanović u telefonskoj izjavi demantovao da je na njega izvršen fizički napad.

„U prostorije u kojoj smo držali sjednicu upalo je nekih dvadesetak ljudi. Naravno, više nije bilo mogućnosti dalje da radimo. Prekinuta je sjednica i mi smo napustili daj prostor. Nije bilo nikakvog fizičkog napada“, izjavio je potpredsjednik SDA BIH.

Situacija u SDA u Srebrenici se ne smiruje još od održanih lokalnih izbora, kada je došlo do raskola u stranci zbog razlika u stavovima oko odgovornosti za loše izborne rezultate.