Predstavljanje žena preduzetnica sa područja opštine Bratunac

Udruženje žena „Maja“ Kravica, u saradnji sa CARE International Balkans, organizuje predstavljanje žena preduzetnica sa područja opštine Bratunac.

Susret će se održati u utorak, 29. novembra, u tržnom centru Robot u Bratuncu, sa početkom u 11 časova.

Cilj predstavljanja jeste povećanje svijesti o značaju i potencijalu uključivanja žena u ekonomiju i angažmana u socijalnom preduzetništvu.

U predstavljanju će učestvovati devet žena socijalnih preduzetnica podržanih kroz projekat: Jasmina Avdić, Vladanka Malović, Zdravka Pajić, Sanela Omerović, Danka Milošević, Munira Hajdarević, Jelena Pavlović, Andrijana Milošević i Dostana Gavrić.

Sve one imaju razvijene male poljoprivredne biznise u ruralnom području opštine Bratunac. Govoriće o svojim dosadašnjim iskustvima, dobrim praksama, preprekama na koje su nailazile, te željama i potrebama za dalji razvoj njihovih biznisa.

Događaju će prisustvovati predstavnici opštinskih vlasti, lokalnih NVO-a i predstavnici medija.

Okupljenima će se obratiti CARE project manager Branislav Tanasijević i koordinatorica Udruženja žena „Maja“ Kravica Nada Marković.

Predstavljanje je organizovano u sklopu projekta “Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH – regija Birač“. Ovaj projekat ima za cilj unapređenje ekonomskog razvoja i stvaranje zaposlenja u regiji Birač, i finansiran je od strane Evropske unije i sufinansiran od Austrijske razvojne agencije (ARA) i CARE Austrija.