Predstava za djecu u Bratuncu

Tri g-rock prasetaSutra se, u 13 časova, u Domu kulture Bratunac daje lutkarsko-igrana dječija predstava „Tri g-rock praseta“ u izvedbi Pozorišta „Male stvari“ iz Trebinja.

Predstava za djecu „Tri g-rock praseta“ po tekstu umjetnice Amele Vučenović, bazirana je na poznatoj bajci „Tri praseta“, koja, ovom predstavom, djeci na jednostavan i prihvatljiv način, priča poučnu i zabavnu priču o povjerenju, prijateljstvu i sazrijevanju, kroz kombinovanu igru lutka-glumac.

Tri praseta je popularna bajka u kojoj tri brata praseta koji za neprijatelja imaju vuka koji ima samo jednu ideju, kako da ih prevari i pojede. Braća prasići su posvećeni različitim muzičkim pravacima, sa različitim životnim potencijalima, navikama, potrebama i umjetničkim vrijednostima, a Vuk je oličenje negativnog, svega lošeg koje, kao u svakoj dobroj bajci, mora biti pobjeđeno. Braća se udružuju i pobjeđuju vuka. No, vuk ostaje živ podučen vrijednim lekcijama i poražen na nesvakidašnji način- umjetnošću. Tekst je inspirativan, razigran, atraktivno uobličen u komičnu, zabavnu i poučnu priču.
Braća prasići su muzičari i niko ne biva pojeden niti skuvan. Štaviše, u našoj inscenaciji, braća prasići i vuk formiraju zajednički muzički bend, stvarajući tako novu vrijednost praštanja i prihvatanja različitosti i tolerancije.

Predstava je prvenstveno namjenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, ali i svima drugima.
Cijena ulaza: 4 konvertibilne marke