Poziv za učešće u ekološkom kampu na jezeru Perućac u drugoj polovini avgust

Ekološko udruženje ,,Fagus“ koje djeluje na području Srebrenice i Bratunca organizuje prvi radni ekološki kamp pod sloganom ,,Budi dio prirode“. Kamp će se održavati u periodu od 17. do 20. avgusta na jezeru Perućac kod Srebrenice.

Kamp je volonterskog karaktera i cilj je da se urede staze kraj kupališta Oštrika. Za učešće u kampu se mogu prijaviti lica starija od 18 godina koja žele da na ovaj način daju svoj doprinos prirodi, te čuju stručna predavanja turističkih vodiča i ekologa. Organizatori kampa su pripremili i druge radne i zabavne aktivnosti. ,, Planirano je 45 učesnika. Učesnici se mogu prijaviti na Facebook stranici udruženja, gdje će dobiti formular za motivaciono pismo.Cilj kampa je edukativno-radnog karaktera , gdje ćemo promovisati ljepote Jezera. Imamo u programu i krstarenje jezerom“-rekao je Oliver Prgomelja, predsjednik Ekološkog udruženja ,,Fagus“.

Projekat se organizuje u saradnji sa novonastalim nacionalnim parkom ,,Drina“ Srebrenica. Ekološko udruženje „Fagus Srebrenica-Bratunac“ osnovano je 2017. na području Srebrenice i Bratunca, a svoje aktivnosti ponajviše usmjeravaju na očuvanje voda na našim prostorima.