Potvrđeno! Načelnik Mlađenović prešao u SNSD

Posjeta Dodika BratuncuPredsjednik RS, Milorad Dodik sa saradnicima je posjetio opštinu Bratunac i sastao se načelnikom Nedeljkom Mlađenovićem. Nakon sastanka je rečeno da će se ovaj dan pamtiti dugo, jer je dogovorena realizacija brojnih projekata.

Načelnik opštine Bratunac je rekao da je u posljednjih desetak godina Vlada RS u Bratunac uložila oko 90 miliona maraka i da su već pripremljeni projekti vrijedni dodatnih 60 miliona maraka, koji će se realizovati u narednom periodu.

Na pitanje: da li današnja posjeta potvrđuje glasine da načelnik Bratunca napušta SDS i prelazi u SNSD, Mlaeđenović je odgovorio:

„Ja sam već prešao u SNSD, a uradio sam to, ne zato što sam vođen ličnim ambicijama, nego za dobrobit zajednice. Predsjednik Republike je pokazao da je spreman da razvija ovaj dio RS. Ja, kao načelnik opštine, dobijao sam 300% više glasova, nego što je dobijala stranka. Imam podršku većine građana Posjeta Dodika BratuncuBratunca i prema njima imam odgovornost. Odgovornost je, upravo, razvoj Bratunca kroz planirane projekte.“, izjavio je za UPSMedia načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović.

Predsjednik RS je bio vidno zadovoljan dok je načelnik Bratunca potvrđivao da je prelazak u tabor SNSD-a već „gotova stvar“.

„Želim da izrazim zadovoljstvo što smo uspjeli realizovati brojne kapitalne projekte u ovoj opštini, koju smo uvijek posmatrali kao veoma važan dio Republike Srpske. Mislim da je Bratunac najbolji primjer da se demantuju tvrdnje da Vlada uskraćuje sredstva opštinama u kojima su na Vlasti predstavnici drugih stranaka. Što se tiče načelnika Mlađenovića, mi smo i u prošlosti, bez obzira na političke razlike, ovdje ulagali i drago mi je što je to načelnik primjetio. Ja želim da pozdravim njegov dolazak u SNSD. On je sigurno važno pojačanje, čovjek koji će, zajedno s ljudima koji već rade u Posjeta Dodika BratuncuSNSD-u, definisati buduće projekte razvoja. Koliko vidim, već postoje brojni projekti koje treba opearativno razrađivati. Želim da mu zahvalim za njegovo opredjeljenje da, u političkom smislu, nastavi zajedno s nama.“, rekao je predsjednik Dodik.

Projekti, o kojima je bilo riječi na današnjem sastanku, se tiču dovršetka već započetih investicija, kao što je izgradnja graničnog prelaza, ali i potpuno novih projekata, poput: izgradnje zgrade opštine, izgradnje regionalnog kompleksa spomenika poginulim borcima regije Birač, izgradnje industrijske i bescarinske zone kod novog mosta.

Predsjednik Dodik je, nakon sastanka sa načelnikom Mlađenovićem, produžio u „Koloseum“, gdje se sastao i sa brojnim bratunačkim privrednicima.