Posthumno odlikovano šest porodica poginulih boraca

Ukazom predsjednika RS Milorada Dodika danas je u Bratuncu posthumno odlikovano šest vojnika Vojske Republike Srpske. Za šest porodica poginulih i nestralih porodica u ratu u BiH uručena su odlikovanja „Medalja zasluga za narod“.

Odlikovanja su primile porodice vojnika Ljubisava Ivanovića, Sime Pajića, Dušana Milanovića, Miladina Tubića, Čede Krajišnika i Dragana Savića.

Odlikovanje je članovima porodice uručio Nedeljko Mitrović, predsjednik republičke organizacije porodica poginulih i nestalih boraca RS.

„Ova odlikovanja mali su znak poštovanja za vojnike koji su svoj život dali za svoju zemlju“, izjavio je danas Nedeljko Mitrović.

Poslije odlikovanja, parastos je služen u crkvi u Bjelovcu, gdje su položeno cvijeće.

„Zahvalan sam predsjedniku RS Miloradu Dodiku koji je ovo pokrenuo. Ovo nije malo, ali ima još problema koji se moraju rješavati da bismo se zaista odužili onima koji su dali svoj život da bi stvorili Republiku Srpsku“, rekao je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Na događaju su, pored članova porodica kojima su najbliži nestali i ubijeni, i predstavnika Vlade RS, Ministarstva za boračka pitanja i predstavnika lokalne vlasti, prisustvovali i brojni građani koji su htjeli još jednom da odaju čast nastradalim drugovima.