Pokretanje ženskog aktivizma- jačanje žena poljoprivrednica u ruralnom području

altUdruženje žena Maja Kravica uz podršku Fondacije za osnaživanje žena, organizuje okrugli sto sa temom Pokretanje ženskog aktivizma – jačanje žena poljoprivrednica u ruralnim području“, koji će se održati u subotu, 12 marta, 2016 godine, u prostorijama restorana „Davidoff“, na spratu tržnog centra „Robot“ u Bratuncu sa početkom u 13 časova.

Cilj sastanka je promocija dobrih praksi 5 žena razvijenih poljoprivrednih preduzetnica kao i napravljene agnde  žena poljoprivrednica iz ruralnog područja svim stranama uključenim u ekonomski razvoj opštine Bratunac, drugim potencijalnim ženama poljoprivrednim preduzetnicama i zainteresovanoj javnosti, čime će se povećati svijest o značaju i potencijalu uključivanja žena u razvoj ruralnih područja.

Učešće u prezentaciji će uzeti žene poljoprivrednice Katarina Petrović, Zdravka Pajić, Munira Hajdarević , Vesna Stjepanović i Marija Milovanović. Govoriće o svojim dosadašnjim iskustvima,dobrim praksama, preprekama na koje su nailazile, te predstojećem ličnom angažovanju u zajednici kako bi i drugim ženama pomogle da što uspješnije razvijaju svoje pljoprivredne biznise.

Sastanku će prisustvovati predstavnici opštinskih vlasti, lokalnih NVO-a i predstavnici medija. Skupu će se obratiti predsjednica UŽ „Maja“ Kravica, Nada Marković koja će obrazložiti „AGENDU“ žena poljoprivrednica u opštini Bratunac.