Počeli Dani Srebrenice

U srebreničkom Domu kulture večeras je u 19 časova svečano otvorena ovogodišnja kulturna manifestacija Dani Srebrenice koja nosi naziv „Mom gradu s ljubavlju“. Trinaeste po redu Dane Srebrenice otvorila je Biljana Rakić zamjenica načelnika opštine Srebrenica. Ona je svim prisutnim  poželjela da u narednih deset dana, koliko će trajati Dani Srebrenice, provedu što više prijatnih trenutaka.

Program je otpočeo nastupima naših najmlađih sugrađana, djece iz obdaništa „Poletarac“, dnevnog centra „Emaus“ iz Potočara, a nastavljen je izvedbama učenika osnovne i sredne škole, te članovima KUD-a „Vasa Jovanović“. Oni koji su se odlučili prisustvovati večerašnjoj priredbi mogli su osjetiti razdraganu, raspjevanu i razigranu atmosferu koja je ispunjavala veliku salu Doma Kulture. Najjači utisak sa priredbe je naša mladost koja je pokazala sav svoj raskošni talenat.

Posjetioci su, na kraju, o priredbi govorili isključivo  u superlativima. „Ovo je ono što našem gradu najviše treba. Mladost, ljepota, ljubav…“, bili su najčešći komentari.

 Manifestacija Dani Srebrenice se nastavlja i u narednih deset dana. Već sutra nas očekuju izložba fotografija, pozorišna predstava „Gdje je moj nos!“, teniska takmičenja i, kao šlag na torti, defile maturanata. Do 5. juna, do kada traje manifestacija Dani Srebrenice,  srebreničani će moći prisustvovati nikad brojnijim umjetničko-kulturnim sadržajima. Ove godine nas očekuje čak pet pozorišnih predstava, razna takmičenja, promocije knjiga, koncerti… Svi će imati prliku da pronađu bar nešto što ih zanima.