Počela manifestacija „Bratunačke duhovne večeri 2016“

U Bratuncu je u nedelju otvorena manifestacija pod nazivom „Bratunačke duhovne večeri 2016“ koju organizuju Svetosavska omladinska zajednica Bratunac i Dom kulture Bratunac. Ova manifestacija će trajati do 24. septembra, a posjetioci će imati priliku da vide mnogo različitih sadržaja.

„Na otvaranju su se predstavili aforističar iz Zvornika, Stanislav Tomić i pjesnikinja Teodora Košarac iz Bratunca. Bila je to jedna zaista preljepa veče i izuzetno smo zadovoljni kako je sve izgledalo“, rekao je Radovan Petković, direktor Doma kulture Bratunac.

Već u utorak, 13. septembra organizovano je predavanje eminentnog stručnjaka i psihologa sa VMA u Beogradu, dr Vlajka Panovića na temu „Novi oblici zavisnosti (video igre, telefon i internet) i kako se sačuvati“. Predavanje će se održati u Svetosavskom domu Bratunac od 17:30 časova. Odmah nakon predavanja nastupiće i vokalna solistkinja Marjana Matić.

„U nedelju, 18. septembra, od 19 časova, u Domu kulture Bratunac, održaće se predavanje „Vladika Nikolaj, otac Justin i patrijarh Pavle-tri srbska svjetilnika“, koje će držati dr Vladimir Dimitrijević, profesor književnosti i pravoslavni publicista i ovo je odlična prilika da pozovemo sve da dodju i poslušaju jedno odlično predavanje ali i da uživaju u muzičkom izvodjenju Ruskog hora „Balalajka“ koji će takodje nastupiti“, pozvao je Petković.

Posljednje večeri ove manifestacije, 24. Septembra, od 19 časova, održaće se predavanje o ćirilici na kojem će govoriti Miodrag Kojić, potpredsjednik Srbskog udruženja „Ćirilica“ iz Beograda i prof. Slobodan Čurović iz Podgorice. Nakon predavanja publici će se predstaviti i etno-grupa „Ludmer“ iz Bratunca.

Ova manifestacija se organizuje po prvi put u Bratuncu, a ideja organizatora je da postane tradicionalna.

„Cilj nam je podizanje duhovnog i kulturnog života našeg grada na jedan viši nivo. Takodje, želja nam je da se svake godine održavaju Bratunačke duhovne večeri. Ove godine se ova manifestacija održava u semptembru, ali narednih godina mi ćemo se truditi da pratimo kulturna dešavanja u našem gradu i kada osjetimo da postoji prostor za održavanje jedne ovakve manifestacije mi se možemo odlučiti na organizovanje u julu, avgustu ili nekom drugom mjesecu“, izjavio je Zoran Vujić, predsjednik Svetosavske omladinske zajednice Bratunac.

Ulaz na sve dogadjaja je besplatan.