Po redovnom nalogu CIK, glasački listići iz Srebrenice odvezeni za Sarajevo

Danas su iz Srebrenice preuzeti glasački listići i odvezeni u Sarajevo, po redovnom nalogu Centralne izborne komisije BiH.

Glasačke listiće iz Srebrenice CIK je oko podne preuzeo i oni će u Sarajevo biti prevezeni uz policijsku pratnju, gdje će u ponedjeljak, 10. oktobra, početi brojanje glasova sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice.

Brojanju u Sarajevu moći će da prisustvuju akreditovani posmatrači političkih subjekata koji su na glasačkim listićima, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

„Odvezen je sav materijal sa svih 27 glasačkih mjesta, a odvojeno je spornih 5 glasačkih mjesta za koje nije izvršeno objedinjavanje. Ovo je redovna procedura, dakle, po rasporedu CIK-a, taj materijal je trebao danas otići za Sarajevo, tako da ovdje nema ništa sporno“, izjavio je danas predsjednik OIK-a Opštine Srebrenica Nermin Alivuković.

On je dodao da je brojanje glasačkih listića pristiglih poštom u toku, a dodatno se broje glasački listići sa redovnih biračkih mjesta, i to samo po nalogu CIK-a.

Preliminarne rezultati se, zbog kašnjenja od tri dana, ne očekuju u toku sljedeće sedmice.