Otvorena izložba Muhameda Ćeifa

U Srebrenici je otvorena izložba na kojoj je umjetnik Muhamed Ćeif predstavio svoja 22 djela iz dva stvaralačka perioda.

„Zadovoljstvo mi je što sam danas u Srebrenici, nadam se da će posjetioci uživati u mojim djelima. Ja sam se zaista potrudio da im predstavim raznolike slike, srećan sam što je saradnja i moja izložba u ovoj opštini uspješno realizovana“, rekao je Muhamed Ćeif akademski slikar.

Izložba je rezlultat saradnje Aida Rifatbegovića i Ćeifa nakon izložbe „Pozdrav iz Počitelja“, na kojoj se predstavio veliki broj bosanskohercegovačkih umjetnika, među kojima su bili Muhamed Ćeif i Samir Sućeska, čije su sculpture srebreničani imali priliku vidjeti tokom prethodnog mjeseca.

“Polako se ostvaruje moja zamisao da u Srebrenici zaživi kultura. Prethodni mjesec je bio posvećen skulpturama, jun će biti mjesec slikarstva, a naredni mjesec planiramo da organizujemo druženje književnika iz Srebrenice, jer iako je mala opština, ima dosta toga da ponudi”, izjavio je Aid Rifatbegović, slobodni umjetnik i dizajner.

Muhamed Ćeif rođen je u Sarajevu 1960.godine, gdje je završio srednju školu primjenjene umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti, u klasi prof. Nusreta Pašica. Imao je 11 samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a dobitnik je i brojnih slikarskih nagrada. Učestvovao je na mnogim međunarodnim likovnim kolonijama. Član je udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, a od 2005. godine ima status slobodnog umjetnika.