Otvaranje Kluba novinara i UPS Media press centra u Srebrenici

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Udruženje/udruga BH novinari (BHN) i Udruženje Prijatelji Srebrenice (UPS) svečano će otvoriti UPS Media press centar i Klub novinara regije Birač u ulici Trg Mihajla Bjelakovića bb u Srebrenici, u utorak 25. oktobra sa početkom u 12 sati.

Na otvorenju Kluba novinara i UPS Media press centra prisutnima će se obratiti Marko Divković, predsjednik Udruženja/udruge BH novinari, Dragana Jovanović, predsjednica Udruženja Prijatelji Srebrenice i Sakib Smajlović, predsjednik Kluba novinara regije Birač.

BHN Klub novinara regije Birač nastaviće djelovati kao organizacijska jedinica Udruženja/udruge BH novinari sa ciljem promovisanja prava i interesa novinara i drugih medijskih uposlenika, te poboljšanja položaja novinara u lokalnoj zajednici. Klub novinara treba da doprinese aktivnijem djelovanju novinara i medijskih uposlenika u cilju osnaživanja novinarske zajednice i jačanju kredibiliteta novinarstva.

UPS Media press centar će doprinijeti unaprijeđenju razvojne uloge medija na polju ekonomskog i društvenog napretka lokalnih zajednica, te aktivno raditi na promociji regije Birač.

Rad UPS Media press centra je omogućen projektom „Mladi preduzetnici za društvene promjene“, kojeg je podržala Ambasada Kraljevine Holandije u BiH.