Otpočeo ciklus priprema za X Sajam poslovnih ideja

x_sajam_radionica_1Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ započelo je novi ciklus treninga za izradu biznis planova u sklopu priprema za X Sajam poslovnih ideja, koji će biti održan u septembru ove godine. Fokus danas održanog treninga  se odnosio na opisa proizvoda i tehnološkog procesa, a polaznicima je, uopšte, predstavljen kompletan biznis plan, odnosno osnovni dijelovi i karakteristike jednog biznis plana.

„Ideje su prilično inovativne. Ranije se dešavalo da ideje na sajmovima budu povezane sa poljoprivredom i malinarstvom. Danas smo, ovdje, vidjeli da niko nije došao sa idejom za malinarsku proizvodnju. Iz oblasti poljoprivrede se polako prebacujemo u neke druge djelatnosti, koje donose ekstra profit. To su, prije svega, neke uslužne djelatnosti. Mislim da su ideje vrlo dobre i da će na najbolji način biti razrađene i predstavljene na našem sajmu“, kaže Milojko Vasić koordinator na projektu „Mladi preduzetnici za društvene promjene“.

x_sajam_radionica_2„Danas smo imali jako kvalitetnog predavača. O svemu smo detaljno razgovarali; imao sam priliku da razmijenim i iskustva i ideje sa svojim kolegama“, kaže Slaviša Pejanović iz Vlasenice, koji će na X Sajmu poslovnih ideja nastupiti sa idejom otvaranja foto-video studija u Vlasenici.

„Ovo je veoma pozitivno. Smatram da da ovakvi treninzi mogu da posluže u budućnosti nama, mladima. U suštini, mogu da kažem da su teme o kojima je danas bilo riječi veoma dobre i da su jako kvailitetne“, govori Borislav Božičić iz Milića, koji će se na X Sajmu poslovnih ideja predstaviti sa idejom otvaranja poljoprivredne apoteke u Milićima.

Sajam poslovnih ideja je aktivnost Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ koja se sprovodi u okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“, podržanog od strane Ambasade Kraljevine Holandije u BiH“