Omladinski program – 20.11.2018. – Kuća dobrih tonova u Zagrebu

Gosti ovonedjeljnog „Omladinskog programa“ su bili Almir Dudić i Nejla Salihović iz „Kuće dobrih tonova“. U emisiji smo razgovarali o koncertu na kojem su učestvovali predstavnici ove organizacije, a koji je održan u Zagrebu.

„Ovo je samo nastavak saradnje koja je nastala u Srebrenici ove godine prilikom održavanja muzičkog kampa, koji je krunisam velikim zajedničkim koncertom kojim je također maestro Gerald Wirth dirigirao, a na kome je učešće uzelo oko 150 djece iz Hrvatske, Srbije i BiH. Koncert u Zagrebu je organizirao Centar za kulturu i informacije Maksimir, a učestvovalo je preko 250 djece iz BiH, Srbije i Hrvatske. Sve je bilo na vrhunskom nivou i ovo je priča koja će se nastaviti i u drugim zemljama i gradovima„, rekao je Almir Dudić tokom emisije.

„Nastupali smo pred mnogo zaista mnogo ljudi. Mislim da ih je bilo oko 1.700 i to je utisak će mi cijelog života ustati urezan u srećanje. Takođe, dok smo se družili sa djecom iz Zagreba vidjeli smo da su oni, poput nas, uopšte nisu izgledali uobraženo i drago mi je što sam ih ponovo vidjela“, dodala je Nejla Salihović, članica hora „Kuće dobrih tonova“.