Odstrijeljen vuk u okolini Kravice

Dragisa Banduka i vukU okviru lovne sezone koja traje još neki dan, odnosno do sredine januara, Miloš Gvozdenović zajedno sa kolegom Momirom iz Kravice, odstrijelio je vuka.

„Odstrijel vuka nije zabranjen, vuk je štetočina i može da se lovi. Postoje određene takse koje se plaćaju za odstrijel“, istakao je Vidoje Zarić, lovočuvar.

U našem kraju lovi se zec, fazan, lisica, divlja svinja, jazavac, divlja mačka, kuna, medvjed, vuk, srndać. Trajno zaštićena jedino je vidra. Međutim, iako je ovih dana u fokusu, lov na divljač nije jedina aktivnost lovačkog društva „Čauš“.

“Lovačko društvo ‘Čauš’ učestvuje u zaštiti životne sredine, učestvujemo u gašenju požara, sađenju sadnica, Nebojsa Banduka i vukčišćenju sadnica, uzgoju i zaštiti divljači, iznošenje hrane, soli, odstrijel je zadnji, moramo da steknemo uslove za lov“, rekao je Zarić.

Kako smo informisani, veliki broj vukova pojavio se u okolini Kravice ove zime, a onaj koji je odstrijeljen težak je oko 50 kilograma i jedan je od kapitalnih primjeraka.

Zahvaljujemo se Dragiši i Nebojši Banduka koji su nam ustupili fotografije. Oni su iskoristili priliku i napravili su fotografije – za uspomenu.