Održana radionica na temu “Kako poboljšati prezentacijske vještine?”

U Biznis centru u Srebrenici jučer je održana radionica za mlade preduzetnike, startup-e koji su podržani od strane projekta „Ekonomsko osnaživanje mladih“.

Startup-i su na radionici pod nazivom ”Kako poboljšati prezentacijske vještine?” imali priliku da nauče kako pravilno da se predstave poslovnim prezentacijama.

„Došla sam ovdje da saznam kako da poboljšam svoje prezentacijske sposobnosti, nadam se da ćemo naučiti nešto dobro. Ovdje sam kako bih naučila nešto novo o prezentacijama i to će mi sigurno pomoći kada budem pregovarala sa poslovnim partnerima“, rekla je Vera Alempić, polaznica obuke.

Nakon teorijskog dijela radionice, preduzetnici su pred svojim kolegama predstavili svoje biznis ideje što je bila odlična praksa pred predstavljanje poslovnim partnerima. Implementatori projekta i mentori startup-ima su zadovoljni anganžmanom polaznika.

„Mladim preduzetnicima u okviru njihove startup edukacije su predstavljeni primjeri iz prakse koji su bili dobra smjernica za spoznaju svih onih prezentacijskih vještina koje mogu da im pomognu pri predstavljanju njihovih poslovnih ideja na donatorskim događajima“, rekao je Marko Milovanović, koordinator projekta ispred Udruženja „Prijatelji Srebrenice“.

Projekat Ekonomsko osnaživanje mladih implementira kompanija Posao.ba (Kolektiv), u saradnji s udruženjem Prijatelji Srebrenice i Opštinom Srebrenica, te uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.