Održana prva redovna sjednica SO Bratunac

Danas je u Bratuncu održana prva redovna sjednica Skupštine opštine Bratunac.

Na sjednici su odbornici Skupštine opštine Bratunac usvojili nacrt budžeta za 2017. godinu u iznosu od 8,7 milona maraka, što je povećanje u odnosu na ovogodišnji budžet za 17 odsto.

„Budžet opštine Bratunac nije sigurno u visini na kojoj bi trebalo da je za ovaj broj stanovnika, međutim, kada se racionalno troši, sredstava ima za sve. I tekuća godina pokazuje da se naš budžet realno planira, realno se troši. Sada kada je nacrt budžeta usvojen, čekamo saglasnost Ministarstva, može biti manjih izmjena, ali ne suviše“, izjavio je danas Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Nacrt budžeta za 2017. godinu usvojen je većinom glasova, 19 odbornika je glasalo za usvajanje odluke, dok dva odbornika nisu pristupila glasanju zbog sukoba interesa.

„Nacrt budžeta je, manje-više, realan, a razlog zbog kojeg ja nisam pristupio glasanju jeste taj što je moja supruga Snežana Stojanović direktorica Doma zdravlja i da ne bi bilo da sam ja nešto iz interesa radio i glasao danas“, rekao je Mirko Stojanović, odbornik PDP.

I Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije i odbornik SNS, nije pristupio glasanju iz istog razloga, odnosno zbog sukoba interesa.

„Zadovoljan sam današnjom sjednicom, odluke donosimo kako treba i u skladu sa zakonom, a glasanju za nacrt budžeta nisam pristupio iz poznatih razloga, da ne bih bio optuživan da sam radio za svoje interese“, kazao je Lončarević.

Danas je usvojena i Odluka o realizaciji projekta za izgradnju sistema za navodnjavanje na području ove opštine, čija je vrijednost oko 8 miliona maraka.

„Ovo je, možemo reći, istorijski projekat koji će doprinijeti razvoju poljoprivrede, odnosno malinarstva na našem području, a to će svakako biti dobro za naše građane, jer ćemo uz postojanje rasadnika, protivgradne zaštite i izgradnje sistema za navodnjavanje imati zatvorenu kompletnu proceduru proizvodnje maline“, rekao je načelnik opštine.

On je dodao da projekat finansiraju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i opština Bratunac, koja se za ovu svrhu kreditno zadužila u iznosu od 1,2 miliona maraka.

Na današnjoj sjednici izglasan je i prijedlog o kreditnom zaduženju opštine Bratunac za kapitalne projekte.