Održana Konstitutivna sjednica SO Bratunac

Danas je u Bratuncu održana Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Bratunac na kojoj su razriješeni članovi radnih tijela Skupštine iz dosadašnjeg saziva, a novi odbornici položili su i potpisali svečane zakletve i izjave o prihvatanju etičkog kodeksa.

Konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Bratunac prisustvovalo je 24 odbornika. Oni su tajnim glasanjem izabrali novog predsjednika i potpredsjednika Skupštine, zamjenika načelnika opštine Bratunac, vršioce dužnosti sekretara Skupštine, te načelnike odjeljenja opštinske uprave.

Tajnim glasanjem za predsjednika Skupštine izglasan je Ćazim Jusupović.

„Nadamo se da će se načelnik prikloniti ovoj skupštinskoj većini i da ćemo zajedno, bez obzira na političku partiju, raditi na razvoju opštine Bratunac“, izjavio je danas Ćazim Jusupović.

Za potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac izabran je Vidoje Zarić, ispred Srpske napredne stranke.

„Nadam se da će u narednom periodu Skupština raditi bez problema, jer je ova skupštinska većina stabilna. Svi ćemo zajedničkim radom doprinijeti boljem životu u opštini“, rekao je Vidoje Zarić.

Iako je na prethodnim lokalnim izborima 12 političkih subjekata osvojilo odborničke mandate, načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović nada se boljem i uspješnijem funkcionisanju Skupštine u narednom periodu.

„Iskustvo iz prethodnog perioda pokazalo nam je da je za novi mandat bolje praviti većine od stranaka koje imaju veći broj odbornika kako bi se stabilnije radilo. Normalno je da, kada se završi predizborna kampanja, interes građana i opštine postaje prioritet broj jedan, te je ovo jedina realna skupštinska većina koja će moći funkcionisati u daljem periodu“, kazao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Načelnik je dodao da Skupština odmah mora početi sa radom zbog usvajanja budžeta, a za opštinu Bratunac trenutno je najveći prioritet donošenje odluke o izgradnji sistema za navodnjavanje.

Salih Dubičić, kandidat za načelnika opštine Bratunac na prethodnim izborima, izabran je za zamjenika načelnika, a za sekretara SO Bratunac izglasana je Slobodanka Samouković.

Novi načelnik Odjeljenja za provredu i društvene djelatnosti je Šefko Karić, a za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove postavljen je Petko Rankić. Nova načelnica Odjeljenja za finansije je Radmila Nikolić, a za načelnika Odjeljenja za opštu upravu izglasan je Bojan Trninić.

Skupštinsku većinu čine stranke: SNS, DNS, SDS, SDA(SBB) i dva pojedinačna odbornika iz NDP i Ujedinjene Srpske.