Održan nastavak 26 redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica

altDanas je u skupštinskoj sali u Srebrenici nastavljena 26 redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica. Na sjednici su razmatrani izvještaji o radu javnih institucija, kao i informacije o zimskom održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva i o funkcionisanju prevoza putnika i učenika na području opštine, kao i tekuća pitanja i pristigla pošta.

Na sjednici je prvo razmatran izvještaj o radu dječijeg vrtića “Poletarac“, koji je usvojen sa 20 glasova za i jednim protiv. Nakon usvajanja izvještaja prisutnima se obratila direktorica ove ustanove Vesna Jovanović, koja se zahvalila poslanicima na usvojenom izvještaju nakon čega je podnjela ostavku. Svoju ostavku je obrazložila poštovanjem procedure u vezi implementacije stranačkog dogovora a svojoj sljedbenici je poželila sreću u daljem radu. Na funkciju v.d. direktorice „ Poleraca“ imenovana je Tifa Efendić.

Na sjednici nije usvojen izvještaj o radu Centra za socijalni rad Srebrenica, ali su odbornici usvojuili zaključak da Zora Petrović ostane na daljem angažovanju poslova u Centru za socijalni rad.

Usvojen je i izvještaj o radu Doma zdravlja, koji je izazvao najviše polemika među poslanicima, ali je na kraju ipak usvojen sa 16 glasova za.

Nakon ovih izvještaja usvojen je izvještaj o radu Narodne biblioteke Srebrenica za 2015 godinu i plan rada za 2016, pored izvještaja o radu javnih institucija, odbornici su razmatrali i izvještaje o radu komisije za Izbor i imenovanje, izvještaj o radu Savjeta mjesnih zajednica 2015. i plan aktivnosti 2016. godine, te izvještaj o radu Crvenog krsta Srebrenica.

 alt