Održan koncert za Nikoliće

koncert_za_nikolicePorodicu Nikolić iz Fakovića nedavno je zadesila velika porodična tragedija kada im je u požaru izgorjela porodična kuća. Pošto ovu porodicu čini i petoro maloljetne djece, tragedija je u tome još veća. Osim velike nesreće za Nikoliće, požar je pokrenuo i „lavinu“ akcija građana Bratunca koje su sve imale isti cilj: pomoći Nikolićima što prije.

Jedna od takvih akcija bio je i humanitarni koncert održan večeras u srebreničkom Domu kulture. Učenici iz Bratunca i Srebrenice za posjetioce su pripremili bogat program. Cijena ulaza je bila simbolična, samo dvije marke, a sav prihod je bio namijenjen Nikolićima. Jedini problem je što je na ovaj humanitarni koncert došlo tek dvadesetak građana Srebrenice. Nismo navikli na ovako slab odziv Srebreničana kada su u pitaju humanitarne akcije. U nekim ranijim prilikama uspješno su prikupljena ozbiljna sredstva, što ovaj put, ipak, nije bio slučaj. Malobrojni posjetioci su odreda govorili:

„Djeca su se baš potrudila, super program su napravili. Odziv nije bio nimalo dobar. Šteta, moralo je to mnogo bolje“

Nadajmo se da ovo neće postati trend i da će Srebreničani, već prvom sljedećom prilikom, kao i dosada, pokazati svoju humanu stranu. Na kraju krajeva, nikad se ne zna kad i nama samima može zatrebati pomoć i kad se možemo naći u zaista ozbiljnom problemu koji nećemo moći riješiti bez pomoći dobrih ljudi.

Zahvaljujemo se Sanji Stevanović koja nam je obezbijedila fotografiju.