Održan drugi sastanak OO za obilježavanje 11. jula

oo_potocari2Danas je u kompleksu Memorijalnog centra Potočari u Srebrenici održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula, 22. godišnjice stradanja Bošnjaka „SZ UN-a“ Srebrenica.

Na drugom sastanku konstatovano će članstvo pododobra, njih 12 ukupno, odmah svim snagama pokušati kanalisati sve aktivnosti, te učiniti sve neophodno da bi se sve na vrijeme organizovalo.

„Mi smo sve učinili, sve pripremili i ne očekujem nikakve prepreke niti probleme da i ova godišnjica protekne u redu i miru…Mićemo imati već neki nacrt programa na sljedećoj sjednici, a između ovih sjednica prihvataćemo sve inicijative, prije svega porodica i organizacija koje učestvuju u organizacionom odboru“, izjavio je za UPSMedia Ćamil Duraković, predsjednik OO za obilježavanje 11. jula.

Pošto je prethodnih 14 godina Opština Srebrenica bila nosilac obilježavanja godišnjice stradanja u Srebrenici, ove godine je prvi put izabran zamjenik predsjednika Odbora, a to je Nermin Alivuković. Budžetom Opštine za ovu godinu je planirano 250.000 maraka za obilježavanje 11. jula.

oo_potocari1„Načelnik Grujičić je dao meni punu saglasnost da ja, kao njegov zamjenik, mogu provoditi sve procedure vezane za isplatu sredstava vezano za obilježavanje 11.jula… Ja iskreno ne očekujem nikakve probleme u organizaciji, opština se stavila na raspolaganje u punom kapacitetu“, rekao je Nermin Alivuković, zamjenik načelnika opštine Srebrenica/potpredsjednik OO za obilježavanje 11. jula.

Sa sjednice poručuju da sve međunarodne organiuzacije mogu da se uključe i daju bilo kakav doprinos za obilježavanje 11. jula. Do jučerašnjeg dana identifikovano je novih 45 žrtava koje će biti ukopane 11. jula. Sljedeća sjednica OO za obilježavanje 11. jula biće održana sredinom maja.